Még Amerikában ettem ilyen lasagnát, csak spenót helyett brokkolival. De a receptet nem kértem el. :( Viszont találtam egyet Jamie-től és nagyon fincsi :)
hozzávalók. 4 személyre
150 g vöröshagyma (kb 2 közepes darab)
175 g spenót ( nekem most fagyasztott paraj porciók az aldiból)
250 g ricotta
7 dl passzírozott paradicsom
2 fokhagyma gerezd
1,5 tk. oregánó (szárított)
1,5 tk. bazsalikom (szárított)
csipet só, bors
kb 1,5 ek étolaj (15 g)
125 g light mozzarella (1 db, szintén aldiból)
190 g lasagna lapok (9db)
0. A sütőt 180 -200 C fokra előmelegítjük.
1. Egy lábasban pici olajon pirítsuk kicsit meg az apróra felvágott fokhagymákat. Majd adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Hagyjuk kicsit rotyogni, amíg elkészül a hagymás spenót.
2. Pucoljuk meg és szeleteljük fel vékonyan a hagymákat. A maradék olajon kb. 10 perc alat pirítsuk/puhítsuk meg.
3. Adjuk hozzá a spenótot is. Kevergessük amíg fel nem olvad a spenót. Ha kész, vegyük le a tűzről és keverjük bele a ricottát.
4. Egy kis tepsibe (25x30cm) kezdjük el lerátegezni a hozzávalókat:
1/4 paradicsom szósz
3 lasagna lap
1/2 ricottás krém
1/3 paradicsom szósz
3 lasagna lap
1/2 ricottás krém
1/2 paradicsom szósz
3 lasagna lap
maradék paradicsom szósz
5. A tetejére tépkedjük rá a mozzarellát és az előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. :)
forrás.
spenótos ricottás lasagna: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/sweet-leek-ricotta-and-tomato-lasagne/#z6wVi0mvIiYbBGYw.97
tápértékek.
mennyi? | mi? | kcal | ch | fehérje | zsír | |
7 dl | paradicsomszósz | 147 | 24,5 | 7,7 | 3,5 | |
150 g | hagyma | 60 | 12,45 | 1,8 | 0,15 | |
175g | spenót | 35 | 3,15 | 4,025 | 0,525 | |
250g | ricotta | 372,5 | 8,75 | 22,5 | 27,5 | |
190 g | lasagna lapok | 674,5 | 138,7 | 23,75 | 2,66 | |
125g | light mozzarella | 196,25 | 1,25 | 23,75 | 10,625 | |
15 g | olaj | 139,2 | 0 | 0 | 15 | |
összesen | 1624,45 | 188,8 | 83,525 | 59,96 | ||
egy negyed - 1 adag | 406,11 | 47,20 | 20,88 | 14,99 |