Nem egy nagy recept, de az arányok nem rosszak és a makrokat is kiszámoltam hozzá. :D
hozzávalók. 1 adag
10 g étolaj
50 g vöröshagyma
50 g rizottó rizs
2 dl alaplé
100 g sült sütőtök püré
(15 g parmezán)
elkészítés.
1. Megpárolom az apróra vágott vöröshagymát az olajon, hozzáadom a rizst, kicsit megpirítom, majd merőkanalanként, sűrűn kevergetve az alaplevet is hozzáadom.
2. Ha megpuhult a rizs, belekeverem a sütőtök pürét is, ráreszelem a parmezánt és kész is :D
tápértékek.
parmezán nélkül:
| mennyi? | mi? | kcal | ch | feh | zsír | |
| 50 g | rizottó rizs | 179 | 39,5 | 3,5 | 0,5 | |
| 100 g | sütőtök, sült | 120 | 24,75 | 2,25 | 0,9 | |
| 2 dl | húsleves,alaplé | 14 | 2 | 0 | 2 | |
| 10 g | étolaj | 92,8 | 0 | 0 | 10 | |
| 50 g | vöröshagyma | 20 | 4,15 | 0,6 | 0,05 | |
| összesen | 425,80 | 70,40 | 6,35 | 13,45 |
és parmezánnal:
| mennyi? | mi? | kcal | ch | feh | zsír | |
| 50 g | rizottó rizs | 179 | 39,5 | 3,5 | 0,5 | |
| 100 g | sütőtök, sült | 120 | 24,75 | 2,25 | 0,9 | |
| 2 dl | húsleves,alaplé | 14 | 2 | 0 | 2 | |
| 10 g | étolaj | 92,8 | 0 | 0 | 10 | |
| 50 g | vöröshagyma | 20 | 4,15 | 0,6 | 0,05 | |
| 15 g | parmezán | 57,6 | 0,02 | 4,95 | 4,2 | |
| összesen | 483,40 | 70,42 | 11,30 | 17,65 |