Nem egy nagy recept, de az arányok nem rosszak és a makrokat is kiszámoltam hozzá. :D 

hozzávalók. 1 adag

10 g étolaj
50 g vöröshagyma
50 g rizottó rizs
2 dl alaplé
100 g sült sütőtök püré

(15 g parmezán)

 

elkészítés.

1. Megpárolom az apróra vágott vöröshagymát az olajon, hozzáadom a rizst, kicsit megpirítom, majd merőkanalanként, sűrűn kevergetve az alaplevet is hozzáadom.
2. Ha megpuhult a rizs, belekeverem a sütőtök pürét is, ráreszelem a parmezánt és kész is :D

 

tápértékek.

parmezán nélkül: 

  mennyi? mi? kcal ch feh zsír
  50 g rizottó rizs 179 39,5 3,5 0,5
  100 g sütőtök, sült 120 24,75 2,25 0,9
  2 dl húsleves,alaplé 14 2 0 2
  10 g  étolaj 92,8 0 0 10
  50 g  vöröshagyma 20 4,15 0,6 0,05
             
összesen     425,80 70,40 6,35 13,45

és parmezánnal: 

  mennyi? mi? kcal ch feh zsír
  50 g rizottó rizs 179 39,5 3,5 0,5
  100 g sütőtök, sült 120 24,75 2,25 0,9
  2 dl húsleves,alaplé 14 2 0 2
  10 g  étolaj 92,8 0 0 10
  50 g  vöröshagyma 20 4,15 0,6 0,05
  15 g  parmezán 57,6 0,02 4,95 4,2
összesen     483,40 70,42 11,30 17,65