Szerintem Ő is tipikusan az az alapanyag ami évente egyszer kerül elő, új évkor. Pedig! :D Nigel Slatert amúgy is nagyon bírom és most az egyik receptjét próbáltam ki. :) A legjobb az egészben szerintem ahogy kiegészítik egymást az alapanyagok és fűszerek. Az édes hagyma, a hideg tejföl... De a legmenőbb akkor is, hogy a paprikát együtt használta a fahéjjal egy zöldséges ételben. :3

hozzávalók 2 főre.

50 g bacon/főtt füstölt szalonna felkockázva
50 g pucolt, kockázott hagyma
100 g pucolt, kockázott répa (=1 nagyobb darab)
1/4 tk édes piros paprika
1/4 tk fahéj
100 g étkezési lencse 
500 ml húsleves lé

25 g vaj
100 g hagyma

12%-os tejföl

1. A felkockázott bacont egy lábasba tesszük és alacsony lángon, gyakran kevergetve elkezdjük kisütni a zsírját. 
2. Ha megpirult, hozzáadjuk a hagymát és a répát, lefedjük és pár percig puhítjuk őket (közben figyeljünk rá, hogy ne égjen le!)
3. Fűszerezzük a paprikával és fahéjjal, hozzáadjuk a lencsét és a húslevest és 30-45 perc alatt puhára főzzük közepes lángon. 
4. Amíg fő, a maradék hagymát (100g) felcsíkozzuk és a vajon aranybarnára pirítjük, a legkisebb lángon  ! és folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen oda.
5. Tejföllel tálaljuk. :)

 

1 ADAG tápértéke kalóriabázissal számolva:

kcal: 405.99
fehérje: 19.62
szénhidrát: 37.48
zsír: 19.24