A Nonna szülinapjára :)

3 közepes darabhoz*

hozzávalók

2 szobahőmérsékletű tojásfehérje
125 g kristály cukor (kb fél bögre)
1/2 tk fehérbor ecet
1/2 tk keményítő (nálam most vaníliás puding por)

1. Előmelegítjük a sütőt 140-160 fokra.
2. A fehérjét elkezdjük felverni, majd kanalanként nagyon jól beledolgozzuk a cukrot. kb 10 perc allatt. Annyira, hogy a fejünk fölé tartjuk a tálat fejjel lefelél, nem esik ki belőle a hab. :D
3. Hozzáadjuk az ecetet és a keményítőt, szintén jól eldolgozzuk.
4. 3 fészket formálunk a sütőpapíros tepsire és betoljuk az előmelegített sütőbe kb 20 perce, majd levesszük a hőmérsékletet 120 fokra és még 1 óráig szárítjuk. Ha kész, elzárjuk, de nem vesszük ki a sütőből, hagyjuk hogy ott hűljön ki. **

5. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítettem. 

 

*szerintem 1 db ilyen pont ideális 2 személynek
** ez a sütési idő most csak sacc per kábé, mert nem figyeltem,szóval közben nyissátok rá az ajtót és nézzétek meg hogy áll a pavlovátok :)